Ugrás a tartalomhoz

  Fúziós hírek

  Az elmúlt közel két évben rendkívül intenzív tervezési munka zajlott kiváló szakemberek bevonásával, amely eredményeképpen sikeresen lefektettük a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank hármas bankfúziójának megcélzott menetrendjét.

  A terveknek megfelelően 2022. március 31-én megvalósult a fúzió első jelentős lépése, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesítése, amely során a Budapest Bank befogadó jogi entitása az MKB Bank volt. A Takarékbank tervezetten 2023. április 30-án csatlakozik a jogi fúzióhoz, addig folyamatosan zajlik a banki működés harmonizációja. Az egyesült bank e dátumtól kezdve MBH Bank Nyrt. néven folytatja működését.

  A beolvadások nem jelentenek változást a bankcsoport tulajdonosi szerkezetében: a fúzióban résztvevő bankok közvetlen tulajdonosa továbbra is a Magyar Bankholding Zrt. lesz.

  A tagbankok egyesítésére vonatkozó 5 éves stratégiánk alapján a három hitelintézet teljes működési fúziója 2023-ban valósul meg. Az egyesülés eredményeként létrejön Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja, amely több területen is piacvezető pozícióval rendelkezik, és rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat tervezünk bevezetni.

  A bankcsoportban zajló változások érintik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-t is, amely a jövőben megváltozott néven és új székhelyen folytatja működését. Új elnevezése 2023. május 1-től MBH Befektetési Bank Zrt.; új székhelye: 1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 9. G. épület. Központi elérhetőségei:

  Korábbi telefonszámainkat és e-mail címeinket nem szüntetjük meg, a továbbiakban is zavartalanul elérhetők lesznek.

  Az MBH Befektetési Bank Zrt. az MBH bankcsoport integrált részeként továbbra is rendelkezésre áll ügyfeleink számára

  Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a fúziós folyamat lépései ne okozzanak fennakadást az ügyintézésben. Szükségesnek látjuk, hogy az Önnel fennálló kapcsolatunkra való tekintettel megosszuk a fenti információkat, amelyek hozzájárulnak a hatékony együttműködésünkhöz.