Ugrás a tartalomhoz
  Árfolyamok Fiókkereső Rólunk Kapcsolat Dokumentumtár

  Magasabb kockázatú befektetés, magasabb hozam lehetőségével

  Részvények

  A részvény tulajdonjogot és egyéb jogokat megtestesítő, lejárat nélküli értékpapír, amelyet részvénytársaságok alapításakor és tőkeemelésekor bocsátanak ki. A részvény névértéke a részvénytársaság alaptőkéjének egy adott hányadát testesíti meg, általános esetben ennek alapján határozható meg a részvényesek tulajdonrésze, és ennek erejéig bír a részvényes tulajdonosi jogokkal.

  Ezen értékpapírokkal jellemzően értéktőzsdéken kereskednek, és számos befektető portfóliójának részét képezik.

  A részvény tulajdonosa általános esetben szavazati joggal rendelkezik a közgyűlésen a tulajdonjogának megfelelő arányban. A befektető osztalékra is jogosult lehet, amennyiben a társaság legfőbb szerve osztalékfizetésről határozott, továbbá megvan a lehetősége arra is, hogy a részvényét értékesítse.

  Kinek lehet megfelelő befektetési forma a részvény?

  • Azoknak, akik a kockázatmentes hozamot meghaladó befektetési lehetőséget keresnek.
  • Azoknak, akiknek határozott elképzelései vannak egyes részvények-, iparágak, szektorok jövőbeli teljesítményéről, az árfolyamok alakulásáról.
  • Azoknak, akik a részvény birtoklásával járó tagsági és vagyoni jogokkal szeretnének élni.

  Az MBH Befektetési Banknál elérhető részvények

  Budapesti Értéktőzsdén jegyzett hazai részvények

  Külföldi piacokon, elismert nemzetközi tőzsdéken forgalmazott részvények

  Tőzsdén kívüli piacokon kereskedett részvények

  Segíthetünk?

  Kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Munkatársunk hamarosan keresni fogja!

  A "Visszahívást kérek "gombra kattintva, hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a velem történő kapcsolatfelvétel céljából az Adatvédelmi irányelveknek megfelelően kezeljék.

   

  Megtakarítások védelme

  OBA

  OBA

  Országos Betétbiztosítási Alap

  BEVA

  BEVA

  Befektető-védelmi Alap

  MiFID

  MiFID

  Tájékoztató a befektetési szolgáltatásról

  MNB

  MNB

  Értékpapír egyenleg online lekérdezése

  A szolgáltatásokat az MBH Befektetési Bank (tevékenységi engedély száma: III/41.086/2002.; EN-III/M-608/2009.; III/41.086-2/2002.; H-EN-III-170/2017., a Budapesti Értéktőzsde tagja) nyújtja, a jelen tájékoztatás marketingközleménynek minősül, az nem teljes körű, nem tartalmazza az összes szerződési feltételt, így a vonatkozó díjakat és költségeket, valamint a kapcsolódó főbb kockázatokat sem. Jelen tájékoztatás nem minősül befektetési ajánlatnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A megalapozott döntés érdekében kérjük, hogy olvassa el figyelmesen a szolgáltatások részletes feltételeiről szóló tájékoztatókat. További információk: www.mbhbefektetesibank.hu honlapon és az MBH Bank Nyrt. (tev eng sz III/ 41 005 3 2001, a Budapesti Értéktőzsde tagja) fiókjaiban érhetőek el. Az MBH Bank Nyrt. a szolgáltatásnyújtás során az MBH Befektetési Bank Zrt. közvetítőjeként jár el. Az adózásra vonatkozó információk az adott ügyfél egyedi körülményeitől függenek és a jövőben változhatnak.